Mleté maso s bramborákem
Suroviny
- 400 g Maso mleté - mix
- 800 g Brambory
- 100 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 31 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 123 mg
- Draslík 983.1 mg
- Vláknina 11376.2 mg
- Vitamín A 11376.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nasekanou cibuli osmahneme na oleji, přidáme mleté maso a znovu krátce osmahneme. Osolíme, opepříme, vmícháme na kostičky nakrájené žampiony a vše chvíli podusíme.
-
2
Oloupané brambory najemno nastrouháme, mírně vymačkáme a vodu slijeme. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, kmín, majoránku, sůl a strouhanku. Směs dobře promícháme a případně zředíme trochou mléka.
-
3
Polovinu připraveného bramborového těsta rozetřeme do remosky vyložené pečicím papírem. Poklademe mletým masem a zakryjeme zbylým bramborovým těstem.
-
4
Pokrm pečeme asi 35 minut.