Mleté maso s bramborákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Maso mleté - mix
  • 800 g Brambory
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 123 mg
  • Draslík 983.1 mg
  • Vláknina 11376.2 mg
  • Vitamín A 11376.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nasekanou cibuli osmahneme na oleji, přidáme mleté maso a znovu krátce osmahneme. Osolíme, opepříme, vmícháme na kostičky nakrájené žampiony a vše chvíli podusíme.

  • 2

    Oloupané brambory najemno nastrouháme, mírně vymačkáme a vodu slijeme. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, kmín, majoránku, sůl a strouhanku. Směs dobře promícháme a případně zředíme trochou mléka.

  • 3

    Polovinu připraveného bramborového těsta rozetřeme do remosky vyložené pečicím papírem. Poklademe mletým masem a zakryjeme zbylým bramborovým těstem.

  • 4

    Pokrm pečeme asi 35 minut.

Komentáře k receptu