Vepřové koleno pečené se zelím
Suroviny
- 1200 g Vepřové koleno
- 500 g Zelí kysané
- 2 kávová lžička Grilovací koření
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Cibule
- 4 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 3 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 998 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 83 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 36.5 mg
- Vláknina 850 mg
- Vitamín A 850 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěné vepřové koleno povaříme do poloměkka v osolené vodě s bobkovým listem a celým pepřem.
-
2
V misce utřeme olej s hořčicí, kečupem, prolisovaným česnekem, solí a kořením. Směs vetřeme do povařeného masa. Necháme v chladničce do druhého dne proležet.
-
3
Remosku vymažeme sádlem, rozložíme do ní zelí a mírně podlijeme vodou. Na zelí položíme připravené koleno, obložíme nakrájenou cibulí a remosku přikryjeme alobalem.
-
4
Pečeme asi 40 minut, potom alobal odstraníme a maso dopečeme doměkka.