Vepřový guláš bez tuku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 27 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 108.8 mg
- Vláknina 2572.8 mg
- Vitamín A 2572.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3795.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli vsypeme do pekáče. Přidáme omyté, na kousky nakrájené maso a promícháme.
-
2
Ve vroucí vodě v hrnci necháme rozpustit kostky masoxu.
-
3
Do nádoby o objemu 1l vsypeme kmín, škrobovou moučku a mletou papriku. Nesolíme! Přilijeme rozpuštěný masox, dolijeme studenou vodou a dobře promícháme.
-
4
Připraveným nálevem zalijeme maso s cibulí v pekáče, ale nemícháme. Přikryjeme poklicí nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 250 stupňů Celsia. Pečeme asi 1 1/2 hodiny.