Šátečky s játrovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1002 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 66 g
- Sodík 7505 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 990.7 mg
- Draslík 640.9 mg
- Vláknina 6046.7 mg
- Vitamín A 6046.7 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněná, omytá a okapaná játra drobně pokrájíme, na oleji prudce orestujeme ze všech stran, pokropíme smetanou, promícháme a přidáme vejce (5ks). Za stálého míchání je necháme srazit a nakonec vmícháme vegetu. Směs necháme vychladnout.
-
2
Na pomoučněném vále rozválíme listové těsto na plát vysoký asi 0,5 cm a rozkrájíme jej na čtverce o straně asi 10 cm. Do středu každého dáme lžíci játrové směsi a křížem přes ní přeložíme a smáčkneme k sobě protilehlé rohy čtverce.
-
3
Takto připravené šátečky potřeme zbylým rozšlehaným vejcem, posypeme solí a kmínem a ve středně horké troubě upečeme dozlatova.