Bůček v zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 717 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 70 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 93.4 mg
- Draslík 289.4 mg
- Vláknina 955 mg
- Vitamín A 955 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle osmahneme na kostky nakrájenou slaninu, ke které přidáme kostičky cibule a papriky a necháme zesklovatět.
-
2
Přidáme bůček nakrájený na kostky a posypeme grilovacím kořením. Osmahneme a zalijeme troškou teplé vody. Za občasného podlévání a míchání dusíme doměkka.
-
3
Mezitím uvaříme v druhém hrnci doměkka kysané zelí.
-
4
Do téměř hotového masa přidáme utřený česnek a chilli papričku.
-
5
Ze zelí slijeme vodu a promícháme ho s masem a ještě chvíli povaříme.