Hrušková povidla

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Zázvor
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 kg Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 8 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1.3 mg
  • Vláknina 23.9 mg
  • Vitamín A 23.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Pokapeme je citronovou šťávou a pomalu přivedeme k varu.

  • 3

    Přidáme oloupaný a nastrouhaný kořen zázvoru, skořici s citronovou kůrou z jednoho citronu a vaříme na mírném ohni 30 minut.

  • 4

    Vmícháme vanilinový cukr a dále vaříme ještě asi 15 minut.

  • 5

    Hotová povidla nalijeme do čistých sklenic a uzavřeme.

Komentáře k receptu