Vepřový sataj

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Vepřová kýta
  • 2 ks Citronela
  • 0.25 ks Zázvor
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Koření pěti vůní
  • 4 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 111.7 mg
  • Draslík 591.7 mg
  • Vláknina 650 mg
  • Vitamín A 650 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, koření pěti vůní, rozdrcený kousek zázvoru, sójovou omáčku, med a olej. Vše umícháme na hladkou pastu.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na kostky a spolu s citronelou nakrájenou na plátky vložíme do mísy. Promícháme s připravenou marinádou a necháme 2 hodiny odležet.

  • 3

    Potom maso napichujeme na grilovací jehly a grilujeme 15-20 minut.

Komentáře k receptu