Kořeněná telecí kýta Boulangere
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 40 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 1265.3 mg
- Vláknina 6517.2 mg
- Vitamín A 6517.2 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dva oloupané stroužky česneku utřeme s trochou soli, smícháme s polovinou koření a špetkou pepře.
-
2
Do očištěného masa bez kosti nožem protáhneme otvory, které naplníme připravenou kořeněnou smění. Povrch masa potřeme olejem a zbylým kořením. Zbylé stroužky česneku nakrájíme na plátky.
-
3
Maso vložíme do pekáče a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut. Vyjmeme z trouby, pod maso a okolo něj rozložíme na plátky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a ochutíme kousky česneku. Podlijeme vodou. Pod fólií pečeme při 160 stupních Celsia asi 1,5 hodiny. Potom fólii odstraníme a pokrm ještě 15 minut dopékáme.
-
4
Měkké maso necháme před porcováním asi 10 minut odpočinout.