Kořeněná telecí kýta Boulangere

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 2000 g Jehněčí kýta
  • 1000 g Brambory
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kardamom
  • 0.75 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Muškátový květ
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 629 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 1265.3 mg
  • Vláknina 6517.2 mg
  • Vitamín A 6517.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva oloupané stroužky česneku utřeme s trochou soli, smícháme s polovinou koření a špetkou pepře.

  • 2

    Do očištěného masa bez kosti nožem protáhneme otvory, které naplníme připravenou kořeněnou smění. Povrch masa potřeme olejem a zbylým kořením. Zbylé stroužky česneku nakrájíme na plátky.

  • 3

    Maso vložíme do pekáče a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut. Vyjmeme z trouby, pod maso a okolo něj rozložíme na plátky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a ochutíme kousky česneku. Podlijeme vodou. Pod fólií pečeme při 160 stupních Celsia asi 1,5 hodiny. Potom fólii odstraníme a pokrm ještě 15 minut dopékáme.

  • 4

    Měkké maso necháme před porcováním asi 10 minut odpočinout.

Komentáře k receptu