Vepřové s fenyklem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 28 g
- Sodík 233 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 111.7 mg
- Draslík 594.4 mg
- Vláknina 2613.8 mg
- Vitamín A 2613.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mletý fenykl smícháme s nadrceným černým pepřem a solí na pastu. Směsí potřeme omyté a osušené vepřové maso.
-
2
Do pekáčku vložíme na plátky nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev, připravené maso a vše podlijeme vodou. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 80 minut, každých 10 minut podléváme trochou vody.
-
3
Upečené maso vyjmeme a necháme na teplém místě asi 10 minut, potom naporcujeme.
-
4
Do omáčky a zeleniny v pekáči přilijeme mouku rozkvedlanou ve smetaně, zamícháme a chvíli povaříme. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.