Hovězí plátky s červenou řepou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Hovězí maso přední
  • 400 g Červená řepa sterilovaná
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Oregano
  • 2 špetka Zázvor
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 429.8 mg
  • Vláknina 4560.8 mg
  • Vitamín A 4560.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, na plátky rozkrájené maso posypeme zázvorem, pepřem a solí. Jemně obalíme ve hladké mouce a zprudka po obou stranách opečeme v pánvi na rozpáleném másle.

  • 2

    Opečené plátky poklademe na jednotlivé talíře. Vedle naaranžujeme na kolečka pokrájenou červenou řepu. Pokapeme olejem, posypeme oreganem a připravené jídlo podáváme.

Komentáře k receptu