Hříbková polévka s těstovinami
Suroviny
- 70 g Hříbky čerstvé
- 250 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 100 g Těstoviny konzumní
- 20 g Petržel - nať
- 70 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Vegeta
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 12 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 108.3 mg
- Vláknina 5278.8 mg
- Vitamín A 5278.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hříbky očistíme, propláchneme pod studenou tekoucí vodou. V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme oloupanou nakrájenou cibuli. Posypeme moukou, mletou paprikou, vložíme rozkrájené hříbky, mraženou zeleninu, zamícháme. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme podle chuti Vegetu. Přiklopíme pokličkou a vše 30 minut povaříme do měkka.
-
2
Nakonec do vroucí polévky vhodíme podle vlastního výběru těstoviny, které podle návodu na sáčku povaříme do měkka. Stáhneme z ohně, rozdělíme do jednotlivých polévkových misek. Polévku posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.