Kari z hovězího masa s brambory
Suroviny
- 600 g Hovězí maso mleté
- 500 g Brambory
- 50 g Zázvor celý
- 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 150 g Špenát listový čerstvý
- 200 g Jogurt bílý
- 100 g Okurka salátová
- 400 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 0.25 kávová lžička Chilli mleté
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Skořice celá
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.5 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 12 g
- Sodík 669 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 93 mg
- Draslík 1712.8 mg
- Vláknina 22692.4 mg
- Vitamín A 22692.4 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.4 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor (cca 2 cm) nastrouháme na jemno. Špenát opláchneme a necháme okapat. Syrové brambory oloupeme a rozkrájíme na kostky.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, koření a česnek a smažíme, než maso zhnědne. Poté přimícháme brambory a smažíme ještě asi 3 minuty. Do směsi vmícháme rajčata i s nálevem, sůl, pepř, vývar a na mírném plameni za občasného míchání dusíme zhruba 20 minut. Na závěr vmícháme špenát a necháme přejít varem.
-
3
V mezičase připravíme jogurtovou omáčku: v míse promícháme nahrubo strouhanou okurku, jemně nasekanou mátu a jogurt.
-
4
Ke kari podáváme v miskách vychlazenou jogurtovou omáčku.