Kuře Chop-suey
Suroviny
- 10 g Celer - nať
- 500 g Cibule
- 1000 g Kuřecí prsa
- 400 g Pórek
- 200 g Vejce slepičí
- 30 g Sůl
- 100 g Česnek
- 500 g Žampiony čerstvé
- 200 g Fazole bílé
- 300 g Paprika sterilovaná
- 20 g Glutasol
- 100 g Houby černé
- 200 g Celer sterilovaný
- 10 g Chilli koření mleté
- 150 g Solamyl
- 150 ml Omáčka sójová
- 160 ml Víno bílé
- 300 ml Olej stolní
- 100 ml Vývar drůbeží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1842 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 165.4 mg
- Draslík 1231.9 mg
- Vláknina 12202.5 mg
- Vitamín A 12202.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí svalovinu (stehna, prsíčka) opláchneme, nakrájíme na kostičky, osolíme, smícháme s vejci a s částí máčeného škrobu a necháme asi hodinu odležet.
-
2
Potom maso opečeme v horkém tuku dozlatova. Opečené maso vyjmeme a necháme okapat na cedníku.
-
3
Do zbylého tuku dáme postupně pórek, česnek nakrájený na kostičky, jemně nakrájenou cibuli, černé houby, kapie a na plátky nakrájené žampiony. Vše promícháme a přidáme vařené fazole, sterilovaný celer a omytou, překrájenou celerovou nať.
-
4
Přidáme opečené maso a čili koření, zamícháme a zalijeme zálivkou z vývaru, vína, glutasolu, sójové omáčky a zbylého máčeného škrobu.
-
5
Nakonec pokrm promícháme a ještě krátce prohřejeme.