Jehněčí biryani
Suroviny
- 100 g Cibule
- 80 g Hrozinky
- 600 g Jehněčí maso
- 180 g Jogurt bílý
- 40 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 2 g Muškátový oříšek
- 2 g Kardamom
- 4 g Hřebíček
- 4 g Šafrán
- 5 g Kmín římský
- 2 g Skořice celá
- 80 g Mandle pražené solené
- 2 g Chilli
- 2 g Zázvor
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 40 g
- Sodík 514 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 137.9 mg
- Draslík 327.1 mg
- Vláknina 5431 mg
- Vitamín A 5431 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1437 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vlákna šafránu namočíme do vlažné vody. Ve woku rozpustíme máslo a osmahneme cibuli nakrájenou najemno, přidáme prolisovaný česnek a koření a ještě 1 minutu orestujeme. Na tento základ vložíme jehněčí maso nakrájené na nudličky a 5 minut opečeme ze všech stran.
-
2
Přisypeme hrozinky, zalijeme jogurtem a šafránovou vodou a necháme 45 minut povařit na mírném ohni.
-
3
Hotový pokrm podáváme posypaný nasekanými opraženými mandlemi.