Dušené mangoldové taštičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mangold
  • 10 g Citronová tráva
  • 100 g Galgan
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 5 g Zázvor
  • 20 ml Omáčka Hoisin
  • 20 ml Olej koriandrový
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 781 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 280.4 mg
  • Draslík 924.8 mg
  • Vláknina 5319.5 mg
  • Vitamín A 5319.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.2 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mangoldové listy omyjeme a minutu spaříme ve vroucí vodě, necháme okapat a vysušíme. V míse smícháme mleté maso, prolisovaný česnek, nasekanou citronovou trávu( 2g), oloupaný, nadrobno nakrájený galgán, nastrouhaný zázvor, vejce, omáčku hoisin a ve vodě namočené kostičky rohlíku, prohněteme a vytvoříme hladkou hmotu.

  • 2

    Hmotu rozdělíme na rozložené mangoldové listy a smotáme je do balíčků, zajistíme párátky. Bambusové košíky vysteleme citronovou trávou, vložíme do nich taštičky a pokapeme koriandrovýmn olejem. Vaříme v páře asi 30 minut.

Komentáře k receptu