Dušené mangoldové taštičky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 33 g
- Sodík 781 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 280.4 mg
- Draslík 924.8 mg
- Vláknina 5319.5 mg
- Vitamín A 5319.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.2 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mangoldové listy omyjeme a minutu spaříme ve vroucí vodě, necháme okapat a vysušíme. V míse smícháme mleté maso, prolisovaný česnek, nasekanou citronovou trávu( 2g), oloupaný, nadrobno nakrájený galgán, nastrouhaný zázvor, vejce, omáčku hoisin a ve vodě namočené kostičky rohlíku, prohněteme a vytvoříme hladkou hmotu.
-
2
Hmotu rozdělíme na rozložené mangoldové listy a smotáme je do balíčků, zajistíme párátky. Bambusové košíky vysteleme citronovou trávou, vložíme do nich taštičky a pokapeme koriandrovýmn olejem. Vaříme v páře asi 30 minut.