Sýrová roláda s vajíčkovou náplní
Suroviny
- 150 g Sýr uzený jemné plátky
- 50 g Sýr smetanový tavený 45%
- 30 g Cibulka jarní
- 80 g Okurky nakládané
- 20 g Petržel - nať
- 100 g Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kapie
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 25 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 142.7 mg
- Draslík 83.5 mg
- Vláknina 999.8 mg
- Vitamín A 999.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky sýra naskládáme do mikroténového sáčku a vložíme do hrnce s vroucí vodou, kde necháme sýr roztavit. Vejce vložíme do kastrůlku s 5 dl vroucí vody a vaříme 10 minut (natvrdo). Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na malé kostky.
-
2
K máslu v misce vložíme tavený sýr, utřeme na hladkou pěnu. Přidáme drobně rozkrájené vařené vejce, nasekanou petrželovou nať, sůl, pepř, hořčici, na kolečka nakrájenou zelenou část jarní cibulky. Nakonec přidáme drobně pokrájenou kyselou okurku a sterilizovanou kapii, všechny suroviny promícháme
-
3
Na pracovní plochu rozložíme alobal, na něm rozválíme na velký plát roztavený sýr. Potřeme půlkou připravené náplně, nani klademe plátky šunky a opět rozetřeme zbylou náplň. Pomocí alobalu zavineme do rolády, zabalíme do alobalu a necháme v lednici ztuhnout.
-
4
Poté krájíme na kolečka.