Skopové plátky na česneku
Suroviny
- 30 g Cukr krupice
- 1000 g Skopová kýta
- 30 g Sůl
- 200 g Cibule
- 200 g Vejce slepičí
- 300 g Česnek
- 200 g Pórek
- 200 g Solamyl
- 200 g Žampiony čerstvé
- 20 g Chilli koření mleté
- 10 g Zázvor mletý
- 20 g Glutasol
- 100 g Paprikové lusky čerstvé
- 120 ml Víno bílé
- 200 ml Omáčka sójová
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 300 ml Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1249 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 101.4 mg
- Draslík 363.1 mg
- Vláknina 3311.4 mg
- Vitamín A 3311.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopovou kýtu očistíme, opláchneme v teplé vodě a osušíme. Potom ji nakrájíme na plátky, osolíme a promícháme s máčeným škrobem a vejci.
-
2
Takto připravené maso opečeme prudce v horkém tuku a scedíme.
-
3
Do scezeného tuku přidáme jemně nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, na kostičky nakrájené paprikové lusky, žampiony, pórek, čili koření a mletý zázvor. Vše krátce podusíme a zalijeme zálivem ze sójové omáčky, vína, vývaru, cukru a glutasolu. Dobře promícháme a ještě podusíme.