Skopové plátky na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Cukr krupice
  • 1000 g Skopová kýta
  • 30 g Sůl
  • 200 g Cibule
  • 200 g Vejce slepičí
  • 300 g Česnek
  • 200 g Pórek
  • 200 g Solamyl
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Chilli koření mleté
  • 10 g Zázvor mletý
  • 20 g Glutasol
  • 100 g Paprikové lusky čerstvé
  • 120 ml Víno bílé
  • 200 ml Omáčka sójová
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 300 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1249 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 101.4 mg
  • Draslík 363.1 mg
  • Vláknina 3311.4 mg
  • Vitamín A 3311.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopovou kýtu očistíme, opláchneme v teplé vodě a osušíme. Potom ji nakrájíme na plátky, osolíme a promícháme s máčeným škrobem a vejci.

  • 2

    Takto připravené maso opečeme prudce v horkém tuku a scedíme.

  • 3

    Do scezeného tuku přidáme jemně nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, na kostičky nakrájené paprikové lusky, žampiony, pórek, čili koření a mletý zázvor. Vše krátce podusíme a zalijeme zálivem ze sójové omáčky, vína, vývaru, cukru a glutasolu. Dobře promícháme a ještě podusíme.

Komentáře k receptu