Dušené hovězí řízky s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 250 g Jablka
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 600 ml Voda pitná
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Nové koření mleté
  • 2 špetka Koriandr mletý
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 102 mg
  • Draslík 120.7 mg
  • Vláknina 3533.6 mg
  • Vitamín A 3533.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Jablka oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Řízky usmažíme na másle s olejem dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme koření, zbylou mouku, zasmažíme a rozředíme vodou. Do kastrolu vrátíme řízky a na mírném plameni za občasného míchání dusíme, až je maso měkké. Potom k poloměkkému masu přidáme jablka a dodusíme. Omáčku dochutíme citronovou šťávou a cukrem.

Komentáře k receptu