Dušené hovězí řízky s jablky
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
- 250 g Jablka
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 50 g Máslo čerstvé
- 600 ml Voda pitná
- 30 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Nové koření mleté
- 2 špetka Koriandr mletý
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 25 g
- Sodík 182 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 102 mg
- Draslík 120.7 mg
- Vláknina 3533.6 mg
- Vitamín A 3533.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Jablka oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
Řízky usmažíme na másle s olejem dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme koření, zbylou mouku, zasmažíme a rozředíme vodou. Do kastrolu vrátíme řízky a na mírném plameni za občasného míchání dusíme, až je maso měkké. Potom k poloměkkému masu přidáme jablka a dodusíme. Omáčku dochutíme citronovou šťávou a cukrem.