Hovězí řízky pečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 24 g
- Sodík 614 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 224.2 mg
- Draslík 143.8 mg
- Vláknina 220.1 mg
- Vitamín A 220.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou a namáčíme v rozšlehaných vejcích. Řízky smažíme v pekáči na sádle z obou stran dozlatova.
-
2
Maso potom podlijeme horkým vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až je měkké. Během pečení maso obracíme a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.