Dušené obalované hovězí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 26 g
- Sodík 771 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 285.6 mg
- Draslík 177.3 mg
- Vláknina 993.1 mg
- Vitamín A 993.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky posypeme vegetou, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhance.
-
2
Maso smažíme z obou stran na sádle dozlatova. Poté je zalijeme horkým vývarem a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme horkou vodu.