Rýže s kuřecími prsíčky
Suroviny
- 5 g Citronová tráva
- 40 g Koření pěti vůní
- 200 g Ředkev
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 400 g Kuřecí prsa
- 200 g Okurka salátová
- 60 g Oříšky piniové
- 250 g Rýže celozrnná sypaná natural
- 300 ml Vývar drůbeží
- 80 ml Omáčka ústřicová
- 1 dl Víno rýžové čínské
- 1 dl Omáčka sójová
- 0.09 dl Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 18 g
- Sodík 919 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 790.2 mg
- Vláknina 11905 mg
- Vitamín A 11905 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži opražíme nasucho v pánvi, necháme vychladnout a nahrubo semeleme v mlýnku na mák.
-
2
Do hrnce nalijeme vývar, přivedeme k varu a vhodíme do něj rozpůlené fazolové lusky, oloupanou ředkev pokrájenou na kostičky a nasekanou citronovou trávu. Zalijeme sójovou omáčkou, rýžovým vínem, přisypeme koření pěti vůní a necháme 7 minut povařit. Zeleninu scedíme, necháme okapat.
-
3
Ve woku rozpálíme sezamový olej, kuřecí prsa, jemně nakrájená na nudličky opečeme ze všech stran, přidáme okapanou zeleninu, salátovou okurku pokrájenou na proužky, piniové ořechy a ještě 4 minuty restujeme. Ochutíme ústřicovou omáčkou a podáváme.