Medové perníčky II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 81 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 2 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 3 mg
- Vláknina 674.7 mg
- Vitamín A 674.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko vlijeme do kastrůlku, přivedeme k varu, přidáme cukr, med a na kousky nakrájené máslo. Vše šleháme do rozpuštění cukru a medu, nakonec dobře všleháme vejce. Směs vlijeme do misky s moukou, kypřícím práškem do perníku, kořením do perníku. Ze surovin vypracujeme husté těsto, které zabalíme do fólie a vložíme na 120 minut do lednice.
-
2
Těsto přeložíme na moukou posypanou pracovní desku, rozválíme na velký plát, silný 3-4 mm. Formičkami s vánočním motivem vykrajujeme různé tvary, které skládáme na tukem vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě. Po upečení necháme vychladnout a odložíme nejméně na tři týdny, aby perníčky změkly.