Vepřové domácí klobásy po švédsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 150 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 200 g Vepřová střeva tenká
  • 2.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Dusičnan draselný
  • 4 l Voda pitná
  • 5 dl Masový vývar
  • 3.5 kg Vepřová plec
  • 1 kg Telecí maso přední
  • 4 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1009 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 1728 mg
  • Bílkoviny 78 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 364.4 mg
  • Draslík 1145.1 mg
  • Vláknina 473.4 mg
  • Vitamín A 473.4 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté vepřové a telecí maso bez blan pokrájíme na menší kousky a 2x jemně přemeleme na masovém strojku. Pomleté maso dáme do velké mísy. Přidáme k němu bramborovou moučku, promícháme a poté postupně, za stále míchání přiléváme masový chladný vývar. Masovou hmotu musíme míchat minimálně 1 hodinu. Poté přidáme sůl, cukr, čerstvě pomletý pepř, mleté nové koření, mletý hřebíček, mletý zázvor a mletý kmín. Směs důkladně znovu prošleháme. Omytá vepřová střívka naplníme masovou náplní a utváříme převázaním provázku 15-20 cm dlouhé klobásky.

  • 2

    Klobásky důkladně osušíme, potřeme směsí cukru, soli a ledku. Odložíme je na chladné místo, zakryjeme utěrkou a necháme je uležet 1 hodinu.

  • 3

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu 3-4 lítry vody. Jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní klobásky a pomalu je vaříme 30-45 minut.

  • 4

    Teplé klobásky hned servírujeme.

Komentáře k receptu