Hovězí karbanátky se zeleninou a kapary
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
- 200 g Brambory vařené
- 150 g Červená řepa sterilovaná
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Paprika mletá sladká
- 2 špetka Paprika mletá pálivá
- 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 0.03 dl Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 20 g
- Sodík 596 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 299.6 mg
- Draslík 315.5 mg
- Vláknina 5804.3 mg
- Vitamín A 5804.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory ve slupce oloupeme a rozkrájíme na poloviny. Hovězí zadní maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Jemně ho 2x přemeleme na masovém strojku spolu s vařenými brambory a směs dáme do mísy.
-
2
Očištěnou cibuli a nakládanou sladkokyselou řepu pokrájíme nadrobno, kapary posekáme na malé kousky a vše přidáme k masu. Směs promícháme, podle chuti osolíme, přidáme čerstvě pomletý pepř, mletou červenou papriku sladkou i pálivou. Ještě přidáme 2 žloutky a smetanu. Vše znovu důkladně promícháme. Vytvoříme karbanátky silné 1 cm.
-
3
V pánvi si rozpálíme olej, na něm karbanátky osmažíme z každé strany dozlatohněda (smažíme je přibližně po 5-6 minutách z každé strany). Vyjmeme je z omastku, necháme okapat na papírové utěrce a hned je podáváme.