Hovězí karbanátky se zeleninou a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 200 g Brambory vařené
  • 150 g Červená řepa sterilovaná
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.03 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 596 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 299.6 mg
  • Draslík 315.5 mg
  • Vláknina 5804.3 mg
  • Vitamín A 5804.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory ve slupce oloupeme a rozkrájíme na poloviny. Hovězí zadní maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Jemně ho 2x přemeleme na masovém strojku spolu s vařenými brambory a směs dáme do mísy.

  • 2

    Očištěnou cibuli a nakládanou sladkokyselou řepu pokrájíme nadrobno, kapary posekáme na malé kousky a vše přidáme k masu. Směs promícháme, podle chuti osolíme, přidáme čerstvě pomletý pepř, mletou červenou papriku sladkou i pálivou. Ještě přidáme 2 žloutky a smetanu. Vše znovu důkladně promícháme. Vytvoříme karbanátky silné 1 cm.

  • 3

    V pánvi si rozpálíme olej, na něm karbanátky osmažíme z každé strany dozlatohněda (smažíme je přibližně po 5-6 minutách z každé strany). Vyjmeme je z omastku, necháme okapat na papírové utěrce a hned je podáváme.

Komentáře k receptu