Jehněčí špízy kořeněné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 39 g
- Sodík 889 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 109.5 mg
- Draslík 1047 mg
- Vláknina 20642.7 mg
- Vitamín A 20642.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí mleté maso vložíme do misky, osolíme, v pánvi nasucho opražíme kmín, koriandr, hřebíčky, kardamom, pepř, přendáme do hmoždíře a rozdrtíme. Koření přisypeme k masu, přidáme najemno nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a posekané lístky máty. Vypracujeme masové těsto, ze kterého vytvarujeme kuličky a napichujeme na jehly. Smažíme v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova.
-
2
Na talířích špízy pokapeme limetkovou šťávou.