Jehněčí maso dušené v zelenině s cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 200 g Cuketa
  • 120 g Datle
  • 150 g Mrkev kořen
  • 30 g Olej olivový
  • 150 g Tuřín
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 8 g Zázvor mletý
  • 600 g Jehněčí kýta
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 4 g Skořice mletá
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 5 g Chilli koření mleté
  • 420 g Cizrna konzervovaná
  • 25 g Rozinky tmavé
  • 700 ml Vývar slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 1965 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 1350.5 mg
  • Vláknina 25237.9 mg
  • Vitamín A 25237.9 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, očištěnou mrkev, tuřín a cuketu nakrájíme na kostičky, rajčata a cizrnu scedíme, rajčata trochu pokrájíme, datle vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přiložíme maso a zprudka osmažíme ze všech stran. Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přidáme zázvor, chilli koření, skořici, mletou papriku, promícháme, zalijeme vývarem, přidáme rajčata, tuřín, mrkev, cuketu, datle, cizrnu, rozinky, vrátíme zpět maso, podle chuti osolíme, opepříme a zvolna dusíme doměkka.

Komentáře k receptu