Jehněčí maso dušené v zelenině s cizrnou
Suroviny
- 200 g Cibule
- 200 g Cuketa
- 120 g Datle
- 150 g Mrkev kořen
- 30 g Olej olivový
- 150 g Tuřín
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 8 g Zázvor mletý
- 600 g Jehněčí kýta
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 4 g Skořice mletá
- 10 g Paprika mletá sladká
- 5 g Chilli koření mleté
- 420 g Cizrna konzervovaná
- 25 g Rozinky tmavé
- 700 ml Vývar slepičí
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 118 g
- Sodík 1965 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 1350.5 mg
- Vláknina 25237.9 mg
- Vitamín A 25237.9 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.4 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, očištěnou mrkev, tuřín a cuketu nakrájíme na kostičky, rajčata a cizrnu scedíme, rajčata trochu pokrájíme, datle vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přiložíme maso a zprudka osmažíme ze všech stran. Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přidáme zázvor, chilli koření, skořici, mletou papriku, promícháme, zalijeme vývarem, přidáme rajčata, tuřín, mrkev, cuketu, datle, cizrnu, rozinky, vrátíme zpět maso, podle chuti osolíme, opepříme a zvolna dusíme doměkka.