Garnáti s kukuřicí a čočkou
Suroviny
- 120 g Brambory
- 200 g Cibule
- 80 g Mrkev kořen
- 8 g Sůl
- 15 g Kurkuma
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 700 g Garnát obecný
- 60 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 4 g Garam masala
- 10 g Chilli koření mleté
- 60 g Čočka červená
- 15 g Koriandr mletý
- 4 g Hořčičné semínko
- 40 g Olej slunečnicový
- 4 g Kmín mletý
- 4 g Pískavice řecké seno
- 700 ml Voda pitná
- 1 ks Bobkový list
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 61 g
- Sodík 2043 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 360.5 mg
- Draslík 1168.3 mg
- Vláknina 13688.2 mg
- Vitamín A 13688.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.7 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přiložíme oloupané garnáty a vaříme 5 minut. Garnáty vyjmeme, do vroucí vody přidáme bobkový list, červenou čočku, celou mrkev, očištěný brambor, prolisovaný česnek a vaříme zhruba čtvrt hodiny. Vyndáme bobkový list, slijeme přebytečnou vodu a zbytek rozmačkáme vidličkou na kaši.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, orestujeme, přisypeme hořčičná semínka, osmahneme, přidáme mletý koriandr, kmín, pískavici, kurkumu, chilli, scezená rajčata, garam masalu, scezenou kukuřici a krátce podusíme. Přimícháme kaši z hrnce, garnáty, prohřejeme a odstavíme.