Zapékaná cibule s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 50 g Cibule
  • 160 g Vepřové maso mleté
  • 160 g Hovězí maso mleté
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Masový vývar
  • 0.5 dl Mléko plnotučné
  • 0.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 590 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 133.2 mg
  • Draslík 448.4 mg
  • Vláknina 3794.7 mg
  • Vitamín A 3794.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 103.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    350 g cibule oloupeme a pokrájíme na plátky. Z toho jednu menší cibuli (asi 50 g) pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Do jedné misky nasypeme strouhanku a zalijeme ji mlékem a smetanou.

  • 3

    Do druhé misky dáme mleté vepřové a mladé hovězí maso. Uděláme do něj důlek, do kterého dáme vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek, nadrobno pokrájenou cibuli, namočenou strouhanku, majoránku a maso důkladně promícháme.

  • 4

    V pánvi na rozpuštěném másle a oleji zpěníme cibuli, poté ji osmažíme dozlatova. 1/2 cibule vložíme i s omastkem do pekáčku. Na cibuli položíme mleté maso, zakryjeme 2/2 cibule. Vše polijeme vývarem a cibuli s masem propícháme vidličkou, aby se vývar dostal až na dno. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C přibližně 40-45 minut dozlatova. Prvních 20 minut pečeme v zakrytém pekáčku. Poté poklici odložíme a pečeme dozlatova.

  • 5

    Maso s cibulí rozdělíme na talíře a hned podáváme.

Komentáře k receptu