Koláčkové pizzy s pancettou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 50 g Olivy černé
  • 75 g Pancetta
  • 250 ml Voda pitná
  • 100 ml Pyré rajčatové
  • 2 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krystal
  • 2 ks Cuketa
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.08 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 356 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 5343.8 mg
  • Draslík 40.5 mg
  • Vláknina 4125.8 mg
  • Vitamín A 4125.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava: pečicí plech potřeme olivovým olejem, vál pomoučíme čtyřmi lžícemi hladké mouky, troubu předehřejeme na 200°C.

  • 2

    Postup: nejprve připravíme kvásek - sušené droždí a cukr rozmícháme ve 4 lžících vlažné vody a necháme na teplém místě vzejít. Vzešlý kvásek zpracujeme s prosátou moukou, zbytkem teplé vody, olejem a lžičkou soli do hladkého těsta. Těsto propracujeme a necháme (přikryté utěrkou) vykynout na teplém místě asi 30 minut. Než těsto vykyne, nastrouháme cuketu, kterou přikryjeme papírovou utěrkou, aby vysála z nastrouhané cukety přebytečnou šťávu. Sýr nastrouháme, pancettu a olivy nakrájíme na drobné kousky. Po vykynutí těsto ještě chvilku hněteme a rozdělíme na 8 kuliček, ze kterých vyválíme válečkem na nudle (nebo vypracujeme rukama) tenké placky o přibližném průměru 10 cm.

  • 3

    Na placky těsta rozetřeme rajčatové pyré, nastrouhanou cuketu, rozdělíme kousky oliv a pancetty. Pizzy poté pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.

  • 4

    Servírování: pečené pizzy ochutíme pepřem, solí a zakapeme oliovým olejem. Tyto mini pizzy servírujeme horké ihned po upečení.

Komentáře k receptu