Jehněčí maso s olivami a zeleninou
Suroviny
- 600 g Jehněčí plec
- 200 g Cibule
- 100 g Paprika červená
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 15 g Šalvěj čerstvá
- 15 g Tymián čerstvý
- 100 g Olivy černé
- 30 g Olej olivový
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 600 ml Hovězí vývar základní
- 15 ml Balsamico ocet
- 1 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1573 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 809.9 mg
- Vláknina 9625.8 mg
- Vitamín A 9625.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z jehněčí plece nakrájíme na větší kousky, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky, rajčata scedíme a trochu pokrájíme, olivy rozpůlíme a vypeckujeme, česnek prolisujeme.
-
2
V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, přidáme rajčata, česnek, papriky, zakápneme octem, ochutíme bobkovým listem, posekanou šalvějí, tymiánem, a dusíme doměkka. Pár minut před koncem dušení přimícháme olivy.