Šuang-si z hovězího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 200 g Vejce slepičí
  • 1000 g Hovězí maso zadní
  • 20 g Sůl
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 300 g Pórek
  • 20 g Chilli koření mleté
  • 50 g Česnek
  • 20 g Glutasol
  • 50 g Zázvor celý
  • 300 g Paprika sterilovaná
  • 100 g Solamyl
  • 100 g Houby černé
  • 150 ml Omáčka sójová
  • 300 ml Olej stolní
  • 200 ml Víno bílé
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1323 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 159.4 mg
  • Draslík 363.7 mg
  • Vláknina 4031.4 mg
  • Vitamín A 4031.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na slabé plátky cca 3cm dlouhé. Vložíme je do mísy, osolíme, promícháme s částí máčeného škrobu a s vejci a necháme je v chladničce odležet.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme tuk a plátky masa prudce opečeme. Tuk scedíme a k masu přidáme černé houby, česnek nakrájený na plátky, žampiony, očištěný, opláchnutý a na kostky nakrájený pórek, kapii, jemně nakrájenou cibuli a vše promícháme. Dochutíme čili kořením a mletým zázvorem.

  • 3

    Nakonec vše zalijeme zálivem ze sójové omáčky, vína, glutasolu, zbylého škrobu a vývaru. Vše zamícháme a krátce prohřejeme.

Komentáře k receptu