Šuang-si z hovězího masa
Suroviny
- 300 g Cibule
- 200 g Vejce slepičí
- 1000 g Hovězí maso zadní
- 20 g Sůl
- 300 g Žampiony čerstvé
- 300 g Pórek
- 20 g Chilli koření mleté
- 50 g Česnek
- 20 g Glutasol
- 50 g Zázvor celý
- 300 g Paprika sterilovaná
- 100 g Solamyl
- 100 g Houby černé
- 150 ml Omáčka sójová
- 300 ml Olej stolní
- 200 ml Víno bílé
- 100 ml Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1323 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 159.4 mg
- Draslík 363.7 mg
- Vláknina 4031.4 mg
- Vitamín A 4031.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na slabé plátky cca 3cm dlouhé. Vložíme je do mísy, osolíme, promícháme s částí máčeného škrobu a s vejci a necháme je v chladničce odležet.
-
2
Na pánvi rozehřejeme tuk a plátky masa prudce opečeme. Tuk scedíme a k masu přidáme černé houby, česnek nakrájený na plátky, žampiony, očištěný, opláchnutý a na kostky nakrájený pórek, kapii, jemně nakrájenou cibuli a vše promícháme. Dochutíme čili kořením a mletým zázvorem.
-
3
Nakonec vše zalijeme zálivem ze sójové omáčky, vína, glutasolu, zbylého škrobu a vývaru. Vše zamícháme a krátce prohřejeme.