Grilované makrely s meruňkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Makrela obecná
  • 400 g Kompot meruňkový
  • 50 g Cukr krupice
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 40 g Protlak rajčatový sterilovaný
  • 10 g Zázvor mletý
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 881 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 296.7 mg
  • Vláknina 4299.5 mg
  • Vitamín A 4299.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané a očištěné makrely položíme na pracovní stůl, odřízneme hlavy, ocasní ploutve a ryby vložíme do mísy. Meruňkový kompot scedíme, meruňky smícháme s cukrem, worcesterem, olejem, rajčatovým protlakem, solí, pepřem, mletým zázvorem a tuto směs naneseme na makrely. Ryby v marinádě lehce obalíme, mísu vložíme do lednice a necháme 2 hodiny marinovat.

  • 2

    Makrely otřeme a gilujeme na venkovním grilu nebo v grilovací pánvi dokřupava. Marinádu můžeme podávat zvlášť jako omáčku.

Komentáře k receptu