Kapr na cibuli po ukrajinsku
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
- 40 g Máslo čerstvé
- 20 g Cukr krupice
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 300 ml Vývar rybí
- 100 ml Olej slunečnicový
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Nové koření celé
- 0.5 kávová lžička Hřebíček
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 2 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Feferony
- 1 kg Kapr obecný
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 135 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 8 g
- Sodík 178 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 28.3 mg
- Draslík 242.5 mg
- Vláknina 1468.6 mg
- Vitamín A 1468.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchaného omytého kapra osušíme, vyjmeme páteř a nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Porce po obou stranách v kastrole na oleji opečeme a uložíme do tepla.
-
2
Cibuli nakrájíme na kolečka a polovinu dáme osmažit do výpeku, do kterého jsme přidali máslo. Když cibule začne červenat, přidáme koření, nasekanou feferonku, cukr, ocet a druhou polovinu cibule.
-
3
Vše zalijeme rybím vývarem, promícháme, podle chuti přisolíme, vložíme porce kapra a dáme ještě asi na 10 minut dusit.
-
4
Porce ryby rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a podáváme s vařenými bramborami, posypanými sekanou petrželkou.