Slané pečivo s hrubou solí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 260 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl mořská
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 738 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 105.9 mg
  • Draslík 62.8 mg
  • Vláknina 3476.3 mg
  • Vitamín A 3476.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouhaný sýr dáme do misky, přidáme mouku, na kousky nakrájené máslo a nakonec vlijeme mléko. Vypracujeme tuhé a hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme na celou noc do lednice odpočinout.

  • 2

    Rozbalené těsto dáme na moukou posypaný vál, rozválíme ho na velký plát, silný půl centimetru. Plát potřeme vejcem rozkvedlaným s vodou, posypeme kari kořením, hrubou solí a kmínem. Nakrájíme na stejné tyčinky, které naskládáme na pečícím papírem vyložený plech a vložíme do nahřáté trouby. Pečeme velmi krátkou dobu. Až se pečivo nafoukne a na povrchu začne chytat nazlátlou barvu, vytáhneme z trouby.

  • 3

    Upečené pečivo necháme vychladnou. Udržujeme v skleněné dóze nebo v mikrotenovém sáčku.

Komentáře k receptu