Slané pečivo s hrubou solí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 38 g
- Sodík 738 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 105.9 mg
- Draslík 62.8 mg
- Vláknina 3476.3 mg
- Vitamín A 3476.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nastrouhaný sýr dáme do misky, přidáme mouku, na kousky nakrájené máslo a nakonec vlijeme mléko. Vypracujeme tuhé a hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme na celou noc do lednice odpočinout.
-
2
Rozbalené těsto dáme na moukou posypaný vál, rozválíme ho na velký plát, silný půl centimetru. Plát potřeme vejcem rozkvedlaným s vodou, posypeme kari kořením, hrubou solí a kmínem. Nakrájíme na stejné tyčinky, které naskládáme na pečícím papírem vyložený plech a vložíme do nahřáté trouby. Pečeme velmi krátkou dobu. Až se pečivo nafoukne a na povrchu začne chytat nazlátlou barvu, vytáhneme z trouby.
-
3
Upečené pečivo necháme vychladnou. Udržujeme v skleněné dóze nebo v mikrotenovém sáčku.