Polévka na úterý
Suroviny
- 400 g Brambory
- 80 g Celer bulvový
- 80 g Mrkev kořen
- 80 g Petržel kořen
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Cibule
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Masový vývar
- 4 dl Mléko plnotučné
- 2 polévková lžíce Krupky trhané
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 51 g
- Sodík 952 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 792.7 mg
- Vláknina 9571 mg
- Vitamín A 9571 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 625.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krupky dobře promyjeme v sítu a dáme je do hrnce s 1 litrem vývaru z vepřového masa. Polévku přivedeme k varu a pomalu, pod poklicí vaříme 35 minut.
-
2
Očistíme cibuli, česnek, brambory a kořenovou zeleninu: celer, mrkev a petržel. Na kostičky pokrájenou zeleninu přidáme ke krupkám přibližně po 15-20 minutách vaření. Polévku dochutíme solí, pepřem, drceným kmínem a velmi jemně rozdrcenou majoránkou.
-
3
Těsně před podáváním do polévky přimícháme mléko, necháme přejít varem a podáváme.