Hovězí polévka se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Pórek
  • 100 g Mrkev kořen
  • 1800 g Vývar z hovězích kostí
  • 500 g Hovězí maso přední
  • 20 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Glutasol
  • 100 g Zelí hlávkové bílé
  • 20 g Cibule
  • 5 g Kari koření
  • 10 g Česnek
  • 100 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1451 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 44.9 mg
  • Draslík 957.1 mg
  • Vláknina 2253 mg
  • Vitamín A 2253 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme vývar z hovězích kostí. Do připraveného vývaru vložíme opláchnuté hovězí maso a zvolna je uvaříme doměkka. Vývar se nemá zakalit.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na jemné plátky. Do vroucího vývaru vlijeme dezertní víno, přidáme glutasol, sůl, na nudličky nakrájenou očištěnou mrkev, hlávkové zelí, pórek, česnek a jemně nakrájenou cibuli. Vše uvaříme doměkka.

  • 3

    Nakonec polévku ochutíme kari kořením a pepřem a přidáme sádlo, které utvoří mastná oka.

  • 4

    Při podávání do polévky přidáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať.

Komentáře k receptu