Hovězí polévka se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1451 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 44.9 mg
- Draslík 957.1 mg
- Vláknina 2253 mg
- Vitamín A 2253 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme vývar z hovězích kostí. Do připraveného vývaru vložíme opláchnuté hovězí maso a zvolna je uvaříme doměkka. Vývar se nemá zakalit.
-
2
Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na jemné plátky. Do vroucího vývaru vlijeme dezertní víno, přidáme glutasol, sůl, na nudličky nakrájenou očištěnou mrkev, hlávkové zelí, pórek, česnek a jemně nakrájenou cibuli. Vše uvaříme doměkka.
-
3
Nakonec polévku ochutíme kari kořením a pepřem a přidáme sádlo, které utvoří mastná oka.
-
4
Při podávání do polévky přidáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať.