Krůtí stehna na kari s jablky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Krůtí stehna
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 g Rýže dušená
  • 250 ml Voda pitná
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Jablka
  • 2 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá pálivá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 902 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 393 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 227.5 mg
  • Draslík 950.5 mg
  • Vláknina 10732 mg
  • Vitamín A 10732 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 82.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z krůtích stehen odsekáme klouby, vytáhneme kostice a stehna nasekáme na větší kusy.

  • 2

    Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kari a pálivou papriku, opečeme dorůžova, zalijeme cca 1/4 l vody, osolíme, přidáme nasekané krůtí maso, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.

  • 3

    Smícháme smetanu s moukou, vlijeme ke krůtě do omáčky, zamícháme a povaříme.

  • 4

    Středně velká nakyslá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na čtvrtky, přidáme do omáčky a 3 minuty povaříme.

  • 5

    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu