Marinovaný slaneček po švédsky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Křen
  • 30 g Zázvor celý
  • 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 2 ks Slaneček
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 špetka Nové koření mleté
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 dl Ocet bílý vinný
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 323 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 27.3 mg
  • Draslík 239 mg
  • Vláknina 2901.5 mg
  • Vitamín A 2901.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva slanečky rozřízneme od řitního otvoru až k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, hlavy odřízneme, slanečky dobře omyjeme a dáme do mísy. Zalijeme je asi 1,5 litrem studené vody a necháme je v chladničce do druhého dne.

  • 2

    Slanečky druhý den osušíme, nakrájíme na řezy široké asi 2 cm a dáme do mísy.

  • 3

    Očistíme, omyjeme a na plátky nakrájíme zeleninu: mrkev, křen, zázvor, cibuli. V rendlíku svaříme 2 dl bílého octa s 3 lžícemi vody, do které dáme bobkové listy, nové koření, černý pepř, cukr a hořčičná semínka. Vaříme cca minutu, poté nálev necháme vychladnout. Vychladlý nálev nalijeme na pokrájené slanečkové řezy, promícháme a vše dáme do kameninové nádoby (soudek, mísa apod.), kterou uzavřeme. Slanečky marinujeme 12 hodin. Poté je servírujeme.

Komentáře k receptu