Bramborová česnečka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Celer bulvový
  • 10 g Petržel - nať
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 2 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 4 stroužek Česnek
  • 5.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 19.4 mg
  • Draslík 626.8 mg
  • Vláknina 7548.5 mg
  • Vitamín A 7548.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, rozpůlíme a zalijeme vařící osolenou vodou. Spolu s očištěným celerem je uvaříme doměkka.

  • 2

    Na každý talíř dáme lžičku sádla, česnek utřený se solí a jemně nasekanou petrželovou nať. Vložíme na nudličky nakrájený chléb a vše přelijeme řídkým protlakem z brambor a celeru.

  • 3

    Vývar musí být horký, aby polévka nebyla chladná.

Komentáře k receptu