Bramborová česnečka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 20 g
- Sodík 155 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 19.4 mg
- Draslík 626.8 mg
- Vláknina 7548.5 mg
- Vitamín A 7548.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, rozpůlíme a zalijeme vařící osolenou vodou. Spolu s očištěným celerem je uvaříme doměkka.
-
2
Na každý talíř dáme lžičku sádla, česnek utřený se solí a jemně nasekanou petrželovou nať. Vložíme na nudličky nakrájený chléb a vše přelijeme řídkým protlakem z brambor a celeru.
-
3
Vývar musí být horký, aby polévka nebyla chladná.