Kadeřavý salát s ovčím sýrem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Salát kadeřavý
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 150 g Rajčata
  • 150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 20 g Cibulka jarní
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Ocet bazalkový
  • 2 kávová lžička Sirup javorový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 ks Hrušky
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 797.7 mg
  • Vláknina 12292.2 mg
  • Vitamín A 12292.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kadeřavého salátu odstraníme poškozené listy, odřízneme košťály. Listy důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme je a natrháme na kousky o velikostí sousta. Ořechy osmažíme na suché pánvi.

  • 2

    Omytá rajčata rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na malé kousky. Omytou salátovou okurku pokrájíme také na malé plátky.

  • 3

    Hrušky omyjeme, rozkrojíme zbavíme jadřinců a krájíme na tenké plátky, které ihned pokapeme citrónovou šťávou.

  • 4

    Ve vhodné nádobě smícháme vinný a bazalkový ocet, javorový sirup, pomerančovou šťávu, sůl, pepř. Metlou vše dobře prošleháme, vložíme půlku nadrobeného ovčího sýra, drobně nakrájenou zelenou část jarní cibulky, nakonec přilijeme olej.

  • 5

    Připravený kadeřavý salát v misce dobře promícháme se zálivkou. Rozdělíme na čtyři studené talíře. Na každý rozdělíme plátky hrušek. Každou porci ozdobíme připravenými ořechy, rozdělíme také zbylý ovčí sýr.

Komentáře k receptu