Zapečené telecí medailonky s brynzou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Telecí pečeně
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Květák
  • 500 g Nudle vaječné
  • 3 g Bazalka
  • 150 g Sýr Brynza
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 781 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 171.2 mg
  • Draslík 617.5 mg
  • Vláknina 8639.9 mg
  • Vitamín A 8639.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso nakrájíme na medailonky, které osolíme, opepříme. V pánvi na 60 g rozehřátém másle pomalu opékáme doměkka. Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky, uvaříme v 1 l osolené vodě, scedíme a necháme v teplé. Nudle vsypeme do 2 l vroucí vody, podle návodu na sáčku uvaříme, potom scedíme a necháme okapat. Okapané nudle dáme do misky. V mikrovlnné troubě rozpustíme zbylé máslo, přidáme bazalku a vmícháme do nudlí. Také udržujeme teplé.

  • 2

    Na jednotlivé talíře dáme připravené nudle, na ně položíme opečené medailonky, na ně naskládáme květákové růžičky, na květák dáme brynzu smíchanou se strouhankou.

  • 3

    Takto připravené talíře dáme pod rozehřátý gril a pečeme tak dlouho, až se rozpustí brynza.

Komentáře k receptu