Bramborový nákyp s česnekem
Suroviny
- 350 g Smetana 33% (šlehačka)
- 500 g Brambory
- 60 g Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Mléko plnotučné
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 33 g
- Sodík 129 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 241.4 mg
- Draslík 462.4 mg
- Vláknina 5752.2 mg
- Vitamín A 5752.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 118.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vhodné nádoby vlijeme smetanu, rozklepneme vejce. přidáme na hrubo nastrouhané brambory, osolíme, opepříme, přimícháme prolisovaný česnek a kari koření, na tenké plátky pokrájenou červenou papriku. Nakonec vmícháme mouku. Vše ještě jednou důkladně promícháme.
-
2
Pečící formu dobře vymažeme máslem a připravenou směs rozložíme na dno formy. Povrch posypeme sezamovými semínky.
-
3
Formu s nákypem vložíme do předehřáté trouby, při 200 stupňové teplotě pečeme 40 minut.
-
4
Po vytažení nákypu z trouby necháme 5 minut odpočinout a nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme je na jednotlivé teplé talíře a podáváme.