Laskavcový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Bobkový list
  • 400 g Houby čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Petržel - nať
  • 250 g Amarant - Laskavec
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 5 dl Vývar zeleninový
  • 3 dl Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Dýňová semínka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 501 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 210.9 mg
  • Draslík 890.2 mg
  • Vláknina 13662.3 mg
  • Vitamín A 13662.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 7.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar vlijeme do hrnce, přivedeme k varu a přidáme laskavec. Vložíme bobkový list, povaříme 35 - 40 minut.

  • 2

    V pánvi na rozpáleném oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme na tenké plátky nakrájené houby, zalijeme vínem, osolíme a podusíme 5 minut. Nakonec vložíme tymián, zamícháme a stáhneme z ohně.

  • 3

    Pečicí formu důkladně vymažeme máslem, vysypeme špetkou soli a rozložíme půlku dávky laskavce. Na něj vsypeme a rovnoměrně roztáhneme houbovou směs. Na směs naskládáme na tenké plátky pokrájená rajčata. Opět dáme vrstvu laskavce, vejce rozkvedláme se smetanou a drobně nasekanou pažitkou, přelijeme nákyp. Nakonec posypeme dýňovými semínky.

  • 4

    Vložíme do předehřáté trouby, při 200 stupňové teplotě pečeme 45 minut. Hotový nákyp krájíme na porce, pokládáme na jednotlivé teplé talíře.

Komentáře k receptu