Nákyp se šunkou, makaronů a paprik
Suroviny
- 300 g Makarony milánské
- 300 g Šunka parmská
- 20 g Petržel - nať
- 20 g Cibulka jarní
- 40 g Řeřicha
- 3 g Tymián čerstvý
- 200 g Créme fraiche
- 200 g Sýr Parmezán
- 200 g Jogurt bílý
- 50 g Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Paprika zelená
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 867 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 57 g
- Sodík 3727 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 239.5 mg
- Draslík 337.1 mg
- Vláknina 11259.5 mg
- Vitamín A 11259.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makarony uvaříme v osolené vodě podle návodu na sáčku. Potom je scedíme, necháme okapat. Šunku nakrájíme na malé kostičky, papriky zbavíme jadřinců a pokrájíme na tenké plátky. Petrželovou nať, jarní cibulku a řeřichu drobně nasekáme. Vše spaříme litrem horké vody a necháme okapat.
-
2
Jogurt smícháme s tymiánem, vejci, přidáme crème fraiche, sůl, pepř, vše dobře prošleháme. Vmícháme jemně nastrouhaný sýr.
-
3
Pekáč vymažeme máslem, na dno vložíme okapané makarony, rozkrájenou šunku, naskládáme plátky papriky. Potom posypeme spařenou jarní cibulkou, petrželovou nať, a řeřichy.
-
4
Nakonec vše zalijeme připravenou jogurtovou omáčkou. V předehřáté troubě při 200 stupňové teplotě pečeme 45 minut.