Nákyp s omeletou, masem a sýrem
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Vepřové maso mleté
- 250 g Smetana 33% (šlehačka)
- 20 g Pažitka
- 150 g Sýr Parmezán
- 100 g Máslo čerstvé
- 70 ml Olej slunečnicový
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 908 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 71 g
- Sodík 621 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 429.1 mg
- Draslík 432.5 mg
- Vláknina 3714.7 mg
- Vitamín A 3714.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce ušleháme s mlékem, přidáme mouku, špetku solí a pepře. Připravené těsto na omeletu necháme 30 minut odpočinout, aby mouka nabobtnala.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme 60 g másla, osmahneme ne tenké proužky nakrájenou cibuli a česnek. Vložíme mleté maso, za stálého míchání chvilku smažíme a přelijeme smetanou. Povaříme 2 - 3 minuty a stáhneme ze sporáku. Dochutíme solí, pepřem.
-
3
Připravené těsto promícháme, v pánvi na rozpáleném oleji upečeme po obou stranách 6 omelet. Každou omeletu potřeme ještě teplým mletým masem, zavineme do rolády. Překrojíme na tři díly a naskládáme svisle do (zbylým máslem) vymazané pečicí formy.
-
4
Smetanu, vejce, sůl, pepř, drobně nasekanou pažitku důkladně prošleháme a zalijeme omelety v pečicí formě. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem, naskládáme na tenká kolečka nakrájené papriky. Vložíme do nahřáté trouby, kde při 200 stupňové teplotě pečeme přibližně 30 minut.