Nákyp s omeletou, masem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Pažitka
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 70 ml Olej slunečnicový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 908 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 621 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 429.1 mg
  • Draslík 432.5 mg
  • Vláknina 3714.7 mg
  • Vitamín A 3714.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce ušleháme s mlékem, přidáme mouku, špetku solí a pepře. Připravené těsto na omeletu necháme 30 minut odpočinout, aby mouka nabobtnala.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme 60 g másla, osmahneme ne tenké proužky nakrájenou cibuli a česnek. Vložíme mleté maso, za stálého míchání chvilku smažíme a přelijeme smetanou. Povaříme 2 - 3 minuty a stáhneme ze sporáku. Dochutíme solí, pepřem.

  • 3

    Připravené těsto promícháme, v pánvi na rozpáleném oleji upečeme po obou stranách 6 omelet. Každou omeletu potřeme ještě teplým mletým masem, zavineme do rolády. Překrojíme na tři díly a naskládáme svisle do (zbylým máslem) vymazané pečicí formy.

  • 4

    Smetanu, vejce, sůl, pepř, drobně nasekanou pažitku důkladně prošleháme a zalijeme omelety v pečicí formě. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem, naskládáme na tenká kolečka nakrájené papriky. Vložíme do nahřáté trouby, kde při 200 stupňové teplotě pečeme přibližně 30 minut.

Komentáře k receptu