Barevný zeleninový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 500 g Cibule
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Parmezán
  • 60 g Cukr krupice
  • 700 g Zelí kysané
  • 5 g Bobkový list
  • 200 g Kapie
  • 600 g Hovězí maso mleté
  • 8 dl Víno bílé
  • 0.01 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 630 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 114.7 mg
  • Draslík 1239.3 mg
  • Vláknina 12705 mg
  • Vitamín A 12705 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme 1 dl oleje, vložíme 250 g nakrájené cibule, kterou necháme zesklovatět. Přidáme kyselé zelí, cukr, bobkový list a vlijeme víno. Vše povaříme 10 minut.

  • 2

    V pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme na malé kousky nakrájenou zbylou cibuli a osmahneme. Vmícháme mleté maso, přisypeme sůl, pepř a dusíme 10 minut.

  • 3

    Pekáč vymažeme 40 g másla, na dno dáme mleté maso. Na maso naskládáme oloupané, na tenké plátky nakrájené brambory. Povrch brambor posypeme tence nakrájenou sterilizovanou kapií a nastrouhaným sýrem. Naskládáme ještě na tenké plátky nakrájené máslo a pekáč vložíme do trouby.

  • 4

    Při teplotě 180°C pečeme 25-30 minut. Potom nákyp krájíme na porce. Podáváme na jednotlivých talířích.

Komentáře k receptu