Barevný zeleninový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 36 g
- Sodík 630 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 114.7 mg
- Draslík 1239.3 mg
- Vláknina 12705 mg
- Vitamín A 12705 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme 1 dl oleje, vložíme 250 g nakrájené cibule, kterou necháme zesklovatět. Přidáme kyselé zelí, cukr, bobkový list a vlijeme víno. Vše povaříme 10 minut.
-
2
V pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme na malé kousky nakrájenou zbylou cibuli a osmahneme. Vmícháme mleté maso, přisypeme sůl, pepř a dusíme 10 minut.
-
3
Pekáč vymažeme 40 g másla, na dno dáme mleté maso. Na maso naskládáme oloupané, na tenké plátky nakrájené brambory. Povrch brambor posypeme tence nakrájenou sterilizovanou kapií a nastrouhaným sýrem. Naskládáme ještě na tenké plátky nakrájené máslo a pekáč vložíme do trouby.
-
4
Při teplotě 180°C pečeme 25-30 minut. Potom nákyp krájíme na porce. Podáváme na jednotlivých talířích.