Omáčka z vína a koření

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Pepř cayenský
  • 3 g Skořice mletá
  • 3 g Hřebíček
  • 100 g Šalotka
  • 3 g Koriandr mletý
  • 3 g Kmín mletý
  • 100 ml Víno bílé
  • 400 ml Vývar slepičí
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Pomerančová šťáva
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 210.5 mg
  • Vláknina 2508.5 mg
  • Vitamín A 2508.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, vsypeme do hrnce, zalijeme vývarem, přilijeme víno, citronovu šťávu, pomerančovou šťávu, olej, přivedeme k varu a vyvaříme o polovinu. Odstavíme z ohně, přidáme mletý pepř, mletý hřebíček, koriandr, kmín, skořici, černý pepř, promícháme a necháme louhovat do vychladnutí.

  • 2

    Můžeme použít i celé koření, ale pak musíme omáčku rozmixovat. Omáčku používáme ke zvěřině.

Komentáře k receptu