Marmeláda z cibule a rozinek
Suroviny
- 500 g Cibule
- 60 g Cukr třtinový
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Fenykl obecný
- 20 g Bazalka
- 5 g Skořice mletá
- 5 g Hřebíček
- 20 g Estragon
- 20 g Saturejka
- 20 g Tymián čerstvý
- 20 g Rozmarýn čerstvý
- 5 g Badyán
- 100 g Rozinky bílé
- 200 ml Olej olivový
- 150 ml Voda pitná
- 25 ml Koňak
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 21 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 216.4 mg
- Vláknina 6548 mg
- Vitamín A 6548 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, pokrájíme na drobno, rozmarýn, tymián, bazalku, saturejku a estragon posekáme na jemno. Do hrnce nasypeme cibuli, zalijeme olejem, vodou, přidáme mletou skořici, hřebíček, badyán, fenykl, pepř, sůl a vaříme 30 minut. Nyní přidáme světlé rozinky, cukr, nasekané bylinky, zakápneme koňakem a vaříme dalších 30 minut.
-
2
Cibule by měla být zcela rozvařená. Takto připravenou marmeládu používáme k pečené zvěřině. Skladujeme v lednici.