Marmeláda z cibule a rozinek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 60 g Cukr třtinový
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Fenykl obecný
  • 20 g Bazalka
  • 5 g Skořice mletá
  • 5 g Hřebíček
  • 20 g Estragon
  • 20 g Saturejka
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 5 g Badyán
  • 100 g Rozinky bílé
  • 200 ml Olej olivový
  • 150 ml Voda pitná
  • 25 ml Koňak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 216.4 mg
  • Vláknina 6548 mg
  • Vitamín A 6548 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, pokrájíme na drobno, rozmarýn, tymián, bazalku, saturejku a estragon posekáme na jemno. Do hrnce nasypeme cibuli, zalijeme olejem, vodou, přidáme mletou skořici, hřebíček, badyán, fenykl, pepř, sůl a vaříme 30 minut. Nyní přidáme světlé rozinky, cukr, nasekané bylinky, zakápneme koňakem a vaříme dalších 30 minut.

  • 2

    Cibule by měla být zcela rozvařená. Takto připravenou marmeládu používáme k pečené zvěřině. Skladujeme v lednici.

Komentáře k receptu