Hrušky plněné sýrovou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 17 g
- Sodík 284 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 56.3 mg
- Draslík 301.6 mg
- Vláknina 6503.8 mg
- Vitamín A 6503.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Do rendlíku nalijeme červené víno, přidáme mletý pepř, hřebíček, mletý muškát a přivedeme k varu. Přiložíme půlky hrušek, zvolna vaříme 15 minut.
-
2
Hrušky vyjmeme a vydlabeme, Nivu rozmačkáme, smícháme s vydlabanou dužinou z hrušek, přidáme mleté ořechy, smetanu, pepř a dobře metlou vymícháme. Touto směsí naplníme hrušky, před podáváním vychladíme v lednici.