Hrušky plněné sýrovou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Ořechy vlašské
  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 80 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 300 g Hrušky
  • 400 ml Víno červené
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Hřebíček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 56.3 mg
  • Draslík 301.6 mg
  • Vláknina 6503.8 mg
  • Vitamín A 6503.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Do rendlíku nalijeme červené víno, přidáme mletý pepř, hřebíček, mletý muškát a přivedeme k varu. Přiložíme půlky hrušek, zvolna vaříme 15 minut.

  • 2

    Hrušky vyjmeme a vydlabeme, Nivu rozmačkáme, smícháme s vydlabanou dužinou z hrušek, přidáme mleté ořechy, smetanu, pepř a dobře metlou vymícháme. Touto směsí naplníme hrušky, před podáváním vychladíme v lednici.

Komentáře k receptu