Dušená zelenina s pikantní omáčkou a vejci
Suroviny
- 120 g Mrkev kořen
- 100 g Rajčata
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 100 g Fazolové klíčky
- 200 g Zelí čínské
- 15 ml Limetková šťáva
- 90 ml Kokosové mléko
- 30 ml Omáčka kecap manis
- 90 ml Omáčka Satay
- 8 ks Brambory
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 82 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 1061.1 mg
- Vláknina 16371.7 mg
- Vitamín A 16371.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a rozčtvrtíme. Mrkev očistíme a pokrájíme na plátky, zelí nakrájíme na nudličky, rajčata na osminky. Smícháme omáčku satay, kokosové mléko, limetkovou šťávu a kecap manis. Chilli papričku nakrájíme na kolečka.
-
2
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Brambory dáme vařit do pařáku nad vodní lázeň, vaříme 5 minut, poté přidáme fazolky a mrkev a vaříme další 2 minuty. Přisypeme zelí a klíčky a zakryté vaříme další minutu. Vařenou zeleninu a rajčata rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme s vejci a posypané chilli papričkou.