Dušená zelenina s pikantní omáčkou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Mrkev kořen
  • 100 g Rajčata
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Fazolové klíčky
  • 200 g Zelí čínské
  • 15 ml Limetková šťáva
  • 90 ml Kokosové mléko
  • 30 ml Omáčka kecap manis
  • 90 ml Omáčka Satay
  • 8 ks Brambory
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 1061.1 mg
  • Vláknina 16371.7 mg
  • Vitamín A 16371.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a rozčtvrtíme. Mrkev očistíme a pokrájíme na plátky, zelí nakrájíme na nudličky, rajčata na osminky. Smícháme omáčku satay, kokosové mléko, limetkovou šťávu a kecap manis. Chilli papričku nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Brambory dáme vařit do pařáku nad vodní lázeň, vaříme 5 minut, poté přidáme fazolky a mrkev a vaříme další 2 minuty. Přisypeme zelí a klíčky a zakryté vaříme další minutu. Vařenou zeleninu a rajčata rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme s vejci a posypané chilli papričkou.

Komentáře k receptu